Voetbalpodcast Award 2021

Ja ja, wir sind wieder da! 

Voor de 3e keer organiseert Total Football Festival de Voetbalpodcast Award (VPA); welke podcast gaat er met de felbegeerde titel én schaal vandoor?

Winnaars VPA 2020

Op vrijdag 11 februari zal een onafhankelijke jury olv Johan Brinkel – winnaar van 2020 met Kein Geloelde winnaar van de VPA 2021 bekend maken. Maar naast deze ‘algemene’ titel hebben we ook nog 5 publieksprijzen; de categoriën zie je hieronder.

Kein Geloel, winnaars VPA 2020

2020

Zoals gezegd werd Kein Geloel verkozen tot beste voetbalpodcast van 2020. Dit gebeurde tijdens een livestream vanuit een skybox in De Kuip. Tijdens deze live awardshow – olv Lars van Eijden – koos de jury bestaande uit Sam van Raalte, Diana Kuip, Robert Maaskant en Wytse van der Goot uit 4 finalisten: Staantribune (winnaar CULT categorie), FC Afkicken (winnaar ANALYSE categorie), Pak Schaal Podcast en Kein Geloel.
We hebben voorgaande edities tijdens de samenstelling van de shortlist wat kritiek gekregen op de manier van stemmen en dit hebben we ter harte genomen en hebben dit verwerkt in de huidige opzet; hopelijk komen we sdteeds dichterbij het ideale format! 🙂

Let wel: het systeem is nooit waterdicht maar we proberen het zo transparant en eerlijk mogelijk te laten verlopen.

Spelregels

Dit jaar doen we het anders dan vorig jaar om ervoor te zorgen dat de nominaties en winnaars op een zo eerlijk en transparant mogelijke manier gekozen worden. Allereerst werken we dit jaar met 5 categorieën waaruit 5 winnaars voortkomen. Deze 5 winnaars, aangevuld met de nummer 2 en 3 van iedere categorie gaan uitmaken wie de winnaar wordt van de Voetbalpodcast Award 21021; de jury maakt dus een keuze uit 15 nominaties (3 per categorie). Dit zijn de categoriën:

  • Beste ANALYSE podcast
  • Beste CULT podcast
  • Beste FAN podcast (Eredivisie)
  • Beste FAN podcast (Keuken Kampioen Divisie)
  • Beste TRADITIONELE TOP 3 Podcast

De verkiezing is opgedeeld in 2 fases:

1. Winnaars per categorie + nominaties

Alle podcastmakers op de longlist mogen per categorie hun persoonlijke favoriet doorgeven. Deze ‘nomination by peers’ telt voor 30% bij het bepalen van de winnaar. De andere 70% wordt bepaald door luisteraars/publiek; iedereen mag per categorie een favoriet doorgeven. Let op: je hoeft niet persé iets in te vullen in alle categoriën. De podcast met de meeste stemmen per categorie wint de betreffende categorie.

Klik hier om je stem als luisteraar/publiek uit te brengen.

Periode: 21 januari – 4 februari

2. Winnaar VPA 2021

Op basis van stap 1 zullen de 3 podcasts met de meeste stemmen per categorie genomineerd worden voor de Voetbalpodcast Award 2021. Dit betekent dus dat de jury een keuze gaat maken uit 15 podcasts. Het is dus niet vanzelfsprekend dat een winnaar uit een categorie ook de winnaar wordt van de VPA 2021.

Datum: 18 februari