TFF 2016 – zaterdag 26 november – Patronaat Haarlem!

“Ik geloof niet. In Spanje slaan alle 22 spelers een kruisje voordat ze het veld opkomen, als het werkt, zal het dus altijd een gelijkspel worden.”

Het is een uitspraak die natuurlijk slechts aan het brein van slechts één man kan zijn ontsproten, Johan Cruijff. Geboren in Nederland en dit jaar helaas overleden in zijn tweede vaderland, Spanje. Het vierde Total Football Festival zal dit jaar dan ook in het teken staan van Spanje, met daarin speciale aandacht voor de legendarische nummer 14, zoon van zowel Nederland als Spanje. Van Betondorp tot Barcelona dus.

Total Football Festival (TFF), de naam zegt het al, is een dag voor de totale liefhebber van het voetbal. Eerdere edities vonden plaats in De Balie (2013) en Felix Meritis (2014) in Amsterdam en vorig jaar was het Louis Hartloopercomplex in Utrecht het decor van een prachtige dag vol voetbal en alles wat er mee te maken heeft.

De editie van dit jaar zal op zaterdag 26 november plaatsvinden in het roemruchte Patronaat Haarlem! Haarlem dus, de bakermat van ons nationale voetbal.

Op het TFF worden documentaires en films vertoond, is er (theater)kunst, vinden er paneldiscussies plaats waar het publiek ook actief aan mee mag doen en een voetbalfestival is natuurlijk niet compleet zonder een quiz waarin de ware kenners zich onderscheiden. Kortom, een zeer breed festival waar vele voetballiefhebbers jaarlijks reikhalzend naar uitkijken. Er wordt uiteraard niet enkel en alleen met een nostalgische bril teruggeblikt naar het rijke verleden van onze favoriete sport vol zwarte kicksen, echt gras en shirts met een ‘V’. We blijven ook zeker in het heden, want traditiegetrouw wordt er op het TFF ook een live voetbalwedstrijd uitgezonden.

De sfeer op TFF laat zich omschrijven als informeel. Onder het genot van een hapje en een drankje met voetballiefhebbers uit het hele land een gezellige dag hebben en het slechts te hebben over de belangrijkste bijzaak in het leven en dat wat ons allen bindt: voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Dat is waar het Total Footbalfestival voor staat.

Save the date!

(c) Rodney Rijsdijk Rodzooi