SPELREGELS VERKIEZING VOETBALPODCAST AWARD 2020

Jury en finalisten Voetbalpodcastaward 2019

Het is weer tijd voor de ♬ the most wonderful podcast of the year
Voor de 2e keer organiseert Total Football Festival de Voetbalpodcast Award (VPA); welke podcast gaat er met de felbegeerde titel én schaal vandoor?

Winnaars VPA 2020

Op vrijdag 5 februari zal een onafhankelijke jury olv Sam van Raalte – winnaar van 2019 met De Wereld van VICE Sports de winnaar van de VPA 2020 bekend maken. Maar naast deze ‘algemene’ titel hebben we ook nog 3 publieksprijzen: de beste FAN podcast, de beste ANALYSE podcast en de beste CULT podcast.

2019

Zoals gezegd werd De Wereld van VICE Sports verkozen tot beste voetbalpodcast van 2019. Dit gebeurde tijdens het Total Football Festival #7 op 19 januari 2020 in de Melkweg in Amsterdam. Tijdens deze live awardshow – olv Robert Maaskant – koos de jury bestaande uit Diana Kuip, Geert den Ouden en Wytse van der Goot uit de 3 finalisten: Pantelic Podcast, De Derde Helft en De Wereld van VICE Sports.
We hebben vorig jaar tijdens de samenstelling van de shortlist wat kritiek gekregen op de manier van stemmen en dit hebben we ter harte genomen en hebben dit verwerkt in de huidige opzet; voor ons was het ook allemaal nieuw! 🙂

Let wel: het systeem is nooit waterdicht maar we proberen het zo transparant en eerlijk mogelijk te laten verlopen.

Spelregels

Dit jaar doen we het anders dan vorig jaar om ervoor te zorgen dat de nominaties en winnaars op een zo eerlijk en transparant mogelijke manier gekozen worden. Allereerst werken we dit jaar met 3 categorieën waaruit 3 winnaars voortkomen. Uit deze 3 winnaars komt de winnaar van de Voetbalpodcast Award 2020:

  • Beste FAN podcast
  • Beste ANALYSE podcast
  • Beste CULT podcast

De stemmingsperiode is opgedeeld in 3 fases:

1. Nominatie. Alle podcastmakers op de longlist mogen per categorie hun persoonlijke top 3 door te geven. Deze ‘nomination by peers’ telt voor 50% bij het bepalen van de nominaties. De andere 50% wordt bepaald door luisteraars/publiek; iedereen mag per categorie een top 3 doorgeven. Let op: iedereen mag maar 1x stemmen en inzendingen met 2 of 3 dezelfde nominaties worden ongeldig verklaard; elke podcast mag slechts 1 x gekozen worden.

Klik hier om je nominaties als luisteraar/publiek achter te laten.

NB: de bevestigingsmail volgt elke stemmingsdag in de avond (dus niet direct nadat je gestemd hebt)

Periode: 4 januari – 15 januari

2. Winnaar per categorie. Op basis van stap 1 zullen er 3 podcasts in de categorie ANALYSE en CULT en 4 podcasts in de categorie FAN genomineerd worden. In deze fase mag iedereen stemmen en het is dan ook het publiek dat de winnaar bepaalt per categorie; dit is dus 100% een publieksprijs! Deze ronde kan er uitsluitend via Twitter gestemd worden!!

Periode: 18 januari – 25 januari

3. Winnaar VPA2020. Deze wordt volledig bepaald door onze deskundige jury, onder leiding van Sam van Raalte van podcast De Wereld van VICE Sports. Hij is de winnaar van vorig jaar en is door zijn zitting in de jury uitgesloten van deelname dit jaar.

Datum: 5 februari

NB: Om het overzichtelijk te houden voor alle stemmers hebben we de podcasts op voorhand onderverdeeld in 3 categorieën. Dit hebben we gedaan i.s.m. de jury en bij twijfel gevraagd aan de podcastmakers zelf. Zo kon het dus gebeuren dat sommige podcasts die ogenschijnlijk bij FAN thuishoorden, toch bij CULT of ANALYSE terecht zijn gekomen.
Let op: je kunt een podcast dus niet onderbrengen in een andere categorie dan waaraan deze is toegewezen.

Hieronder tref je de indeling per categorie van de Voetbalpodcast Award 2020 aan: